Фірташа не пускають до банку "Надра"

Четвер, 19 березня 2009, 15:56

Позачергові збори акціонерів банку "Надра", заплановані на 27 березня, не відбудуться.

Про це повідомляє газета "Дело" з посиланням на повідомлення прес-служби банку.

"Повноваження загальних зборів акціонерів перейшли до тимчасового адміністратора ВАТ КБ "Надра". У зв'язку з цим позачергові збори акціонерів, які було призначено на 27 березня 2009 року, не відбудуться", - йдеться в повідомленні.

На зборах акціонерів планувалося ухвалити рішення про придбання контрольного пакету акцій банку компанією Group DF, підконтрольної Дмитру Фірташу.

Попередні збори акціонерів банку "Надра", проведення яких було заплановане на 24 січня, також не відбулося - у зв'язку з втраті реєстру акціонерів.

Експерти вважають, що справжньою причиною скасування як перших, так і других зборів акціонерів, є небажання Дмитра Фірташа приймати остаточне рішення про придбання банку.

"Те, що збори не відбулися, - тривожний сигнал для ринку. Він показує, що реального інвестора у банку, можливо, вже немає", - заявив голова спостережної ради одного з банків.

Втім, таким інвестором може стати держава.

Як повідомлялося, 18 березня НБУ заявив про намір запропонувати Кабінету міністрів рекапіталізувати за рахунок державних коштів "Укрпромбанк", "Родовід Банк" і банк "Надра".