В Україну перестали імпортувати нові автівки

Четвер, 19 березня 2009, 12:16

В Україну не було завезено жодного нового автомобіля з моменту вступу в силу 6 березня 2009 року 13% надбавки до мито на імпорт нових автомобілів.

Про це агентству "ЛІГАБізнесІнформ" повідомив генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Назаренко підкреслив, що імпортери і дилери готові і далі не завозити в країну нові автомобілі, до моменту скасування надбавки, що загрожує зупинкою надходжень податкових відрахувань до бюджету.

За його словами, у гравців ринку, на складах сформований достатній для цього запас автомобілів.

Як відомо, з 6 березня вступив в силу Закон "Про внесення змін до деяких законів України з метою поліпшення стану платіжного балансу України в зв'язку зі світовою фінансовою кризою", яким вводиться 13% надбавка до митних ставок ввізного мита.

ВААІД рекомендувала своїм членам протягом 6 місяців дії нових підвищених ставок ввізного мита утриматися від імпорту автомобілів.

18 березня Кабмін скасував дію 13% надбавки до мито на імпорт ряду товарів. Однак рішення уряду не розповсюджується на легкові автомобілі і холодильники.