Тимошенко придумала "резерв вугілля"

Понеділок, 16 березня 2009, 16:38

Кабінет міністрів має намір створити Державний резерв вугілля.

Про це повідомила прем'єр Юлія Тимошенко на початку позачергового засідання уряду в понеділок, що присвячене антикризовим урядовим заходам у вугільній галузі.

"Ми пропонуємо на сьогоднішньому засіданні уряду зафіксувати всі його дії, спрямовані на створення Державного резерву вугілля", - зазначила прем'єр.

За словами Тимошенко, відповідний держрезерв буде наповнюватися "за рахунок купівлі вугільної продукції, а також зі Стабілізаційного фонду".

При цьому прем'єр запропонувала членам уряду затвердити порядок використання коштів зі Стабілізаційного фонду на відповідні цілі.

Окремою постановою Тимошенко запропонувала розглянути питання забезпечення стабільних виплат зарплат працівникам вугільної галузі та підвищення безпеки їхньої праці.

Вона вчергове похвалилася позитивною динамікою зростання економіки у кризовій ситуації.

За словами Тимошенко, майже по кожній галузі виробництва держава у лютому має приріст у порівнянні із січнем поточного року.

Прем'єр наголосила, що проводити порівняння з аналогічним періодом минулого року в даному випадку неможливо у зв'язку з економічною кризом і "тому що минулого року весь світ був іншим".

"Однак у галузі промислового виробництва у порівнянні лютий до січня ми маємо приріст у 5,4% і майже по всіх напрямках, окрім електроенергетики у зв'язку зі скороченням споживання електроенергії, ми маємо плюсові прирости", - зазначила Тимошенко.

"Це не значить, що криза завершена. Це значить, що урядові антикризові заходи крок за кроком, потрошку, дають свої результати і ми будемо продовжувати цю роботу", - додала прем'єр.

Українська Правда