Тимошенко обіцяє вирішити проблеми вантажних автомобільних перевезень

Середа, 25 лютого 2009, 17:51

Уряд затвердив низку нормативно-правових актів, спрямованих на вирішення проблемних питань в галузі вантажних автомобільних перевезень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку.

З метою захисту вітчизняних автоперевізників пропонується внести зміни до статті 5 Закону України "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів".

Зокрема, пропонується зменшити фінансове навантаження для суб'єктів малого та середнього бізнесу, які займаються перевезеннями пасажирів та вантажів.

Схвалено законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю (нагляду) в сфері автомобільного транспорту", спрямований на вдосконалення організації міжнародних перевезень.

Мінтрансзв`язку відповідно до вимог страйкуючих вантажоперевізників виносило на розгляд Кабміну питання щодо посилення відповідальності за каботаж міжнародними автоперевізниками - збільшити розмір штрафних санкцій за порушення вимог законодавства під час перевезення територією України вантажів іноземними перевізниками.

На сьогоднішньому засіданні уряду було прийнято рішення  збільшити з п'ятдесяти до тисячі неоподаткованих мінімумів розмір штрафу. "Це захистить наш внутрішній ринок та вітчизняних автоперевізників", - переконаний заступник голови Державтотрансадміністрації Леонід Сергієнко.

Уряд також вніс зміни до Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, які дозволять узгодити процедуру проведення рейдових перевірок й підвищити безпеку перевезень пасажирів і вантажів.

Для захисту інтересів суб'єктів господарської діяльності в умовах суттєвого впливу світової фінансової кризи розроблено заходи щодо стабілізації цін на внутрішні вантажні перевезення.

Так, встановлено мінімальний рівень тарифів для вантажоперевезення територією України - з метою недопущення демпінгування з боку окремих суб'єктів.

Крім того, на засіданні уряду схвалено законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо ліцензування господарської діяльності з надання транспортно-експедиторських послуг)", затверджено перелік документів, необхідних для здійснення внутрішніх перевезень вантажів.

Тож тепер функціонуватиме єдиний перелік дозвільних документів, які необхідно мати вантажоперевізникам при виїзді в рейс.

"Віднині в кожного перевізника буде мінімальний пакет, тож ніхто не буде вправі вимагати у перевізника додаткові документи", - сказав заступник міністра.

"Таким чином, основі вимоги, які висували автоперевізники до уряду, виконано", - наголосив Сергієнко.