Створено підприємство для розпродажу армійського майна

Вівторок, 17 лютого 2009, 14:07

 За пропозицією Міністерства оборони та Мінекономіки ліквідували Державний департамент надлишкового майна та земель у складі Міноборони, створивши в замін державне спеціалізоване підприємство "Укрспецторг".

Ця держкомпанія буда створеня згідно з постановою Кабінету міністрів від 11 лютого про "Деякі питання реалізації військового майна", повідомляє агентство "Інетрфакс-Україна" .

Новому підприємству надано повноваження з реалізації на внутрішньому ринку військового майна, придатного для подальшого використання, але не застосовного в   діяльності військ, та надлишкового військового майна.

Одночасно уряд зупинив  окремим рішенням Кабінету міністрів дію попередніх постанов про надання таких повноважень інших компаній, зокрема, "Укрінмаш", "Укрспецекспорт", "Спецсервіс".        

Згідно зі статутом, "Укрспецторг" має право брати участь у державних господарських об'єднаннях. Під час здійснення господарської діяльності користується земельними, водними та іншими природними ресурсами у відповідності з вимогами законодавства.

Прибуток підприємства, що залишається після сплати податків та інших обов'язкових платежів та відрахувань з фондів, створених відповідно до статуту, розподіляється відповідно до фінплану, узгодженим і схвалений Кабміном.

При цьому збитки покриваються за рахунок коштів резервного фонду, а в разі їх нестачі - в порядку, визначеному директором підприємства.

"Укрспецторг" очолює директор, який призначається і звільняється з посади кабінетом міністрів.

Припинення діяльності підприємства здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, розподіл, перетворення) або ліквідації за рішенням кабінету міністрів, а у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду.