ЛАЗ подолав кризу

Вівторок, 27 січня 2009, 17:20
ТОВ "Львівські автобусні заводи" (ЛАЗ) відновило роботу 26 січня.

Про це заявив директор заводу Сергій Челяпін на прес-конференції у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

У той же час, він сказав, що у зв'язку з критичною ситуацією на підприємстві, прийнято рішення реорганізувати його роботу.

"Кожен день ми будемо визначати, які саме працівники нам потрібні на цей день, а інші будуть працювати в інші дні", - сказав він, додавши, що те, хто саме буде виходити на роботу, будуть визначати начальники цехів і підрозділів.

Також  Челяпін повідомив, що на заводі планують провести скорочення до 50 співробітників. Перш за все, це торкнеться допоміжних підрозділів, а також інженерно-технічних працівників.

Крім того, до кінця січня всі співробітники будуть працювати за контрактом. За словами директора, це дозволить заощадити кошти, оскільки оплачувати тільки реально відпрацьований час.

Борги підприємства по зарплаті становлять 5 млн грн, а ще 3 млн підприємство заборгувало в Пенсійний фонд і за комплектуючі.

Найближчим часом ЛАЗ планує продати 30 машин "Київпастрансу" і від кожної реалізованої машини 100 тисяч гривень буде виділяти на оплату праці та погашення заборгованості по зарплаті.

За прогнозами директора, до кінця року завод планує продати 529 машин.

Як повідомлялося, ЛАЗ 12 грудня 2008 року зупинив роботу через відключення електроенергії та оголосив про намір не працювати в січні з-за великої кількості свят.

Працівники підприємства неодноразово пікетували будівлі підприємства та органів влади з вимогою погасити заборгованість по заробітній платі.

Холдинг "ЛАЗ" з керуючою компанією "Сіті Транспорт Груп" створений в 2007 році в рамках реорганізації системи менеджменту компанії.

У структуру холдингу входять Львівський автобусний завод, Дніпровський автобусний завод (Дніпродзержинськ), Миколаївський машинобудівний завод, торговий дім "Українські комерційні автомобілі", сервісна компанія "бус-Сервіс", лізингова компанія LAZ Finance.

Правління холдингу очолює бізнесмен Ігор Чуркін.

У 2007 році ЛАЗ збільшив обсяг реалізації продукції майже в 2,2 рази в порівнянні з 2006 роком - до 283,41 млн грн. За підсумками 2007 року холдинг випустив 471 автобус і тролейбус - на 67,4% більше, ніж у 2006 році.

Дані про виробництво та продаж автобусів і тролейбусів у 2008 році ЛАЗ поки не оголошує.