Найпотужніші світові компанії розбудують Україну

Понеділок, 26 січня 2009, 13:48
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко пропонує залучити найпотужніші будівельні компанії світу для підтримки вітчизняної будівельної галузі.

Про це вона заявила під час наради з головами облдержадміністрацій та їх заступниками з питань підтримки будівельної галузі, повідомляють у пресс-службі Кабінету міністрів.  

 Юлія Тимошенко зазначила, що Уряд може надати державні гарантії під залучення інвестицій в будівельну галузь на суму 37 млрд. грн., які Уряд має на своїх активах.  

За словами Юлії Тимошенко, Україна зацікавлена у залученні найкращих, найпотужніших світових будівельних компаній для реалізації спільних проектів в Україні.

"Ті компанії, які можуть і захочуть прийти в Україну будь-що будувати, можуть прийти зі своїм закордонним банком", - зазначила Юлія Тимошенко.  

Прем'єр-міністр України наголосила, що комерційним банкам сьогодні майже неможливо отримати запозичення на зовнішніх валютних ринках.

"Це безперспективна справа, але спробувати отримати запозичення на світових ринках тим же комерційним банкам, але під гарантії Уряду, тільки для цільового використання цих грошей, для підтримки будівельної галузі - це є можливим", - додала прем'єр.