Власний газ піде на потреби теплокомуненерго

П'ятниця, 23 січня 2009, 20:16
 

Кабінет Міністрів розглядає можливість поставок частини газу власного видобутку, що на сьогодні використовується для потреб населення, підприємствам комунальної теплоенергетики.

Про це в ефірі першого національного телеканалу повідомив міністр палива й енергетики Юрій Продан, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми, виходячи, з того балансу, який формуватиметься на 2009 рік, частину газу власного видобутку використовуватимемо для теплокомуненерго", - сказав міністр.

Підприємствам ТКЕ 2008 року постачався імпортний газ, який значно дорожчий за газ, видобутий на території України.

Весь газ власного видобутку, відповідно до чинного законодавства, має йти для потреб населення.

Продан підкреслив, що для перегляду тарифів на газ для населення на сьогодні підстав немає.

У свою чергу перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак зазначив, що уряду доведеться в будь-якому разі підвищувати ціни на газ для теплокомуненерго через підвищення вартості імпортного палива.

"Робити як у минулі періоди - компенсувати з бюджету - у нас немає можливості, ми не можемо також перекласти це на підприємства, які і так одержують дуже високу ціну на газ", - сказав Шлапак.

Роздрібні ціни на газ для населення встановлює Національна комісія регулювання електроенергетики за рекомендацією Кабміну.

Граничні ціни на газ для всіх інших категорій споживачів - промисловість, бюджетні організації і теплокомуненерго - встановлює уряд.