Уряд пом'якшить податкові вимоги до бізнесу?

Четвер, 22 січня 2009, 19:28
 

Кабінет міністрів має намір пом'якшити податкові вимоги до суб'єктів малого бізнесу.

Про це повідомляється на веб-сайті уряду, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Було розглянуто постанову Кабміну України № 1118, що регламентує питання спрощеної системи оподаткування та звільнення платників єдиного податку від сплати податку на додану вартість. Враховуючи звернення багатьох регіональних суб'єктів малого бізнесу, прийнято рішення щодо відстрочки вступу в силу постанови до 1 квітня", - вказується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, питання оподаткування розглядалися на нараді першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова з головами Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Державної податкової адміністрації та Ради підприємців при Кабміні.

У повідомленні також вказується, що за дорученням Турчинова створена робоча група з керівників міністерств і відомств, яка будуть співпрацювати з головами міських рад та підприємцями в питанні узгодження остаточної редакції законопроекту про місцеві податки і збори в частині ринкового збору та плати за паркування.

"За два тижні робоча група повинна внести узгоджені з усіма сторонами пропозиції щодо форми та ставки зазначених зборів", - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, згідно з повідомленням, на нараді було прийняте рішення не стягувати податок з придбаних основних фондів при переході громадян із спрощеної системи оподаткування на загальну.

Учасники наради також прийняли рішення про відкликання законопроекту про внесення змін до закону про оподаткування прибутку підприємств.