Депутати пропонують продовжити пільги автовиробникам

П'ятниця, 5 грудня 2008, 13:43
 

Депутати пропонують з метою подолання кризових явищ в автомобілебудуванні продовжити до 31 грудня 2013 року чинність закону про розвиток автомобілебудування, дія якого закінчується 31 грудня 2008 року.

Це передбачено законопроектом, внесеним і зареєстрованим у Верховній Раді 2 грудня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Закон "Про розвиток автомобільної промисловості", прийнятий 2004 року, надавав підприємствам, що мають увалену програму створення виробничих потужностей і робочих місць, ряд пільг, зокрема, "нульову" ставку ПДВ, безмитне ввезення машинокомплектів, пільги з акцизного збору.

Разом з тим у березні 2005 року урядом Тимошенко пільги автовиробникам було скасовано.

Автори законопроекту пропонують також надати право підприємствам переробної промисловості (у тому числі автомобілебудування) застосовувати щорічну норму в 25% прискореної амортизації основних фондів, звільнити від сплати ввізного мита на устаткування і комплектуючі, що не виробляються в Україні.

Як повідомлялося, до парламенту вже внесено низку законопроектів, що пропонують антикризові заходи для захисту вітчизняного автомобілебудування, зокрема, підвищення ввізного мита на імпортовані автомобілі.

Крім того, уряд України пропонує втричі підняти ставки акцизного збору.