Ахметов і Коломойський підтвердили, що не будуть скорочувати металургів

Вівторок, 16 грудня 2008, 14:35
 

Центральний комітет профспілки металургів і гірників України (ЦК ПМГУ) провів переговори з керівниками фінансово-промислових груп, що володіють активами в гірничо-металургійному комплексі країни - групами "Метінвест", "Приват" і Evraz Group.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова ЦК ПМГУ Володимир Казаченко у вівторок.

"Переговори були складними, але ми домовилися, що всі проблемні питання будемо вирішувати на паритетній основі", - сказав він.

За його словами, було досягнуто домовленості про розробку комплексних антикризових заходів кожним підприємством галузі, а також прийняття та розгляд цих заходів на конференціях профспілок підприємств.

Одним з перших кроків Казаченко назвав досягнення домовленості з Evraz Group про збільшення фонду заробітної плати працівникам ВАТ "ДМЗ ім.Петровского" на 950 тис. грн.

"Збільшення фонду зарплати на Петрівці буде проходити з листопада 2008 року до березня 2009 року", - пояснив Казаченко.

При цьому він зазначив, що на переговорах не стояло питання про скорочення робочих місць.
   
Раніше повідомлялося, що керівництво ЦК ПМГУ проводить зустрічі з керівниками ФПГ з метою збереження робочих місць та своєчасної виплати заробітної плати працівникам підприємств галузі.

Як відомо, група "Метінвест" належить українському бізнесмену Рінату Ахметову, а група "Приват" відноситься до сфери впливу Ігора Коломойського.