Дубина виправдався "за контрабанду"

П'ятниця, 7 листопада 2008, 11:40
 

НАК "Нафтогаз України" вдалося домогтися в суді закриття кримінальної справи за фактом ввозу в квітні понад 5 мільярдів кубометрів газу без митного оформлення.

Це рішення було прийняте за позовом НАК "Нафтогаз України", пише видання "Комерсант-Україна".

8 квітня прокуратура порушила кримінальну справу за матеріалами енергетичної митниці, в яких вказувалося, що з 1 січня до 5 квітня на територію України було поставлено 5,515 млрд. кубометрів газу на суму 4,999 млрд. грн. без митного оформлення.

У середу прокуратура подало апеляцію на рішення суду про закриття кримінальної справи.

"Якщо справу не буде доведено до кінця, це буде мати негативні наслідки, оскільки "Нафтобаз" просто не погасить значний обсяг боргу перед держбюджетом",- пояснив пан Блаживський.

Джерело видання в управлінні боротьби з організованою злочинністю МВС, що разом із СБУ розслідувало цю справу, уточнило, що зараз борг держкомпанії перед митницею складає 3,1 млрд. грн.

Прес-секретар НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський відмовився коментувати заяви пана Блаживського.

Погасити суму, що перевищує 3 млрд. грн., "Нафтогазу" буде складно.

"Поточний борг компанії перед постачальниками газу складає майже 2 млрд. дол. При цьому монополія так і не змогла домовитися про кредит Deutsche Bank, що міг поправити її фінансове становище. Тому розраховувати на погашення боргу найближчим часом не доводиться",- говорить член парламентського комітету з ПЕК Олег Зарубинський.