Яценюк просить не переоцінювати кредит МВФ

Четвер, 6 листопада 2008, 17:15

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк радить не переоцінювати значення кредиту МВФ і не зупинятися тільки на цьому кроці в подоланні наслідків світової економічної кризи.

Про це він повідомив Яценюк на брифінгу в четвер.

"Не треба недооцінювати, але і не треба переоцінювати кредит МВФ. Це один з найбільш потужних сигналів для світової фінансової спільноти. Україна має доступ до ресурсу і може знаходитися в більш-менш стабільних умовах. Але надалі, і я буду на цьому наполягати,  в парламент має бути внесений наступний, стимулюючий пакет антикризових законів", - зазначив Яценюк.

"Це пакет, який дасть можливість розвиватись економіці, не зменшувати кількість робочих місць і дасть можливість завантажити внутрішнє споживання і внутрішній економічний сектор" , - додав він.  

За словами Яценюка, керівництво валютного фонду під час переговорів цікавилось низкою питань, зокрема готовністю України проводити  злагоджену макроекономічну політику, наявністю консенсусу серед основних політичних гравців та щодо шансів реалізації законодавчих ініціатив в Україні.