Уряд узявся за антикризові заходи

Середа, 5 листопада 2008, 17:22
 

У середу відбулося засідання Кабінету Міністрів, на якому уряд ухвалив низку антикризових заходів. 

Зокрема було запроваджено план заходів "із зменшення негативного сальдо у зовнішній торгівлі", що дозволить мінімізувати вплив світової фінансової кризи на українську економіку, йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Документом передбачається введення переліку заходів, які дозволять внормувати імпорт товарів в Україну, що в свою чергу дасть можливість захистити вітчизняних товаровиробників та мінімізує можливий негативний вплив світової фінансової кризи на національну економіку.

Уряд також ухвалив законопроект "Про облік ресурсів, постачання яких здійснюється населенню з використанням мережі".

Ухвалення законопроекту дозволить підвищити ефективність споживання енергоресурсів та води, скоротити втрати ресурсів та зменшити фінансове навантаження на людей, які сплачуватимуть лише за фактично спожитий обсяг електроенергії та води, зазначається в повідомленні.

Кабінет Міністрів також заслухав керівників Державної податкової адміністрації, Державної митної служби та Пенсійного фонду України стосовно виконання бюджетних показників та їх корекції в контексті запобігання негативним наслідкам фінансової кризи.