Жеваго звинуватили в колапсі болгарського метзаводу

Середа, 5 листопада 2008, 13:15
 

Протягом 24 днів найбільший болгарський металургійний завод "Кремиковці" буде ліквідовано .

Про це пише видання "Экономические известия".

Виконавчий директор підприємства Пламен Стоянов звинуватив в доведенні виробництва до колапсу українського бізнесмена Костянтина Жеваго.

Як пояснила на прес-конференції фахівець із справ про банкрутство "Кремиковці" Ганна Міленкова, у липні болгарський завод уклав угоду з компанією Жеваго "Ворскла Сталь" про постачання сировини.

Однак два тижні назад, коли ціни на металопродукцію сильно "просіли", інвестор, керуючись економічною логікою, в однобічному порядку відмовився забезпечувати підприємство сировиною. Через недостачу вугілля "Кремиковці" вперше зупинив дві доменні печі.

Між менеджментом болгарського заводу й українським інвестором розгорівся конфлікт. На "Кремиковцях" стверджують, що "Ворскла Сталь" недопоставила сировину і залишилася винною підприємству близько 20 млн. дол.

"Якщо в найближчі два-три днів ніхто не викупить наш завод і не створить умови для забезпечення життєдіяльності технологічних процесів, "Кремиковці" зникне і стане історією сталеливарного виробництва",- заявив Стоянов.

За його словами, керівництво заводу і місцева влада проводять переговори з потенційними інвесторами. Минулого тижня Міністерство економіки Болгарії висловило сподівання, що план порятунку заводу надійде від українського бізнесмена Ріната Ахметова або від індійського сталевого магната Лакшмі Міттала, які зацікавились "Кремиковцями".