Банкіри зізнаються у беззахисності економіки перед ЗМІ

Неділя, 30 листопада 2008, 15:34

В умовах кризи варто звернутися до інформаційних антикризових технологій і відмовитися від буму споживання як змісту життєдіяльності.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" розповів кандидат економічних наук, голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук, повідомляє агентство  "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні особливо важливо давати чітку відсіч інформаційним війнам і панічним настроям. Паніка заразна, тому що втрачається здатність до раціонального мислення", - підкреслив Гриджук.

За його словами, "необхідно повернути довіру на фінансові ринки, розмовляючи з людьми з екранів телевізорів, по радіо, зі сторінок газет".

Банкір відзначив, що українська економіка, і зокрема банки, виявляються беззахисними перед ЗМІ, що, висвітлюючи кризові явища, гіперболізують факти і грають на страхах людей.

Також, на думку Гриджука, у запущеному стані виявилася й ідеологічна робота з формування системи суспільних пріоритетів і цінностей.

"Цього теж не можна допускати, оскільки розплачуватися за подібні недогляди прийдеться занадто дорого. Сьогодні життєво необхідним стало повернення системи обмежень на ринковому й суспільному рівнях, відмовлення від буму споживання як змісту життєдіяльності", - упевнений голова правління банку "Хрещатик".