МВФ прогнозує початок стабілізації в кінці 2009 року

Понеділок, 24 листопада 2008, 10:19
 

Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує прояв перших ознак стабілізації світової економіки в кінці 2009 року.

Про це сказав заступник директора-розпорядника МВФ Мурільо Португал в суботу на прес-конференції в Єревані, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"За нашими оцінками, пік фінансової кризи, що припав на жовтень, вже минув", - зазначив він, нагадавши, що світова фінансова криза продовжується вже 15 місяців.

За словами Португала, влади багатьох держав були змушені вдатися до надзвичайних заходів, завдяки яким вдалося трохи поліпшити ситуацію.

Тим часом, говорячи про ситуації у Вірменії, Португал сказав, що слабкою стороною економіки цієї країни є істотна залежність від іноземних прямих інвестицій і грошових переказів з-за кордону.

При цьому, за його словами, у першій половині 2008 року 70% спрямованих в економіку Вірменії прямих іноземних інвестицій і 75% грошових переказів надійшли з Росії. Зрозуміло, що погіршення ситуації в Росії негативно позначиться і на економіці Вірменії, відзначив Португал.

Разом з тим, він додав, що скорочення припливу коштів з-за кордону поки не спостерігається.

"Хоча економіка Вірменії в цьому плані уразлива (у плані залежності від зовнішніх джерел фінансування), однак поки немає ознак скорочення прямих іноземних інвестицій і припинення інвестиційних програм", - сказав Португал.