В ММК ім.Ілліча кажуть, що стабілізувалися

Субота, 22 листопада 2008, 20:00
 

Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім. Ілліча (Донецька обл.) деякою мірою стабілізував роботу й виробляє 50-55% обсягів сталі від рівня виробництва липня поточного року.

Про це повідомив прес-центр підприємства з посиланням на генерального директора Володимира Бойко, предає агентство "Інтерфакс Україна".

"Сьогодні в нас на комбінаті намітилася стабілізація виробництва, у нас є замовлення - не стільки, звичайно, щоб повернутися на колишній рівень завантаження, але все-таки є. Сталі сьогодні ми виробляємо десь 50-55% від липневих показників, доменний цех завантажений на 35%. Листопад ми пройдемо, пройдемо і, як я бачу, грудень. Що буде в січні, - поки питання", - сказав гендиректор.

За його словами, обсяги виробництва будуть залежати від споживання продукції. При цьому він відзначив, що купівельна спроможність, за прогнозами, буде падати.

"Проблем додає нестійкий курс долара, а в нас, на жаль, все, що ми купуємо, прив'язано до курсу долара: і руда, і концентрат, і кокс. Програємо ми й на продажах валюти", - додав керівник меткомбінату.

Бойко підкреслив, що в складних умовах питання економії виходять на перший план.

"Люди ще не повною мірою відчули, що буде попереду - зараз наші працівники аванс одержать на 25% менше, ніж минулого місяця, хоча ми все зробимо для того, щоб втрати були мінімальними", - сказав він.

Гендиректор також підкреслив, що на підприємстві займаються питаннями збереження колективу.

Топ-менеджер не назвав прогнозних термінів закінчення кризи, відзначивши, що в Україні всі підприємства гірничо-металургійної й машинобудівної галузі опинилися в скрутному становищі.

За його даними, на цей час виробництво на всіх провідних метпідприємствах країни на рівні 25-30%, "а деякі заводи взагалі зупинені: у Донецьку на металургійному заводі домни, мартен зупинені, Макіївський повністю зупинений".