"Укрзалізниця" продовжує боротися з металургами

Вівторок, 18 листопада 2008, 12:51
 

Укрзалізниця" вкотре закликає підприємства ГМК знизити ціни на свою продукцію для залізничників.

Як повідомляє прес-служба "Укрзалізниці" ціни на металопродукцію для потреб залізниць за останні півтора місяця не зменшилися, а у деяких випадках і збільшилися, незважаючи на загальне здешевлення металу на ринку та ті кроки, що зробила "Укрзалізниця" для підтримки гірничо-металургійного комплексу під час світової фінансової кризи.

Аби допомогти металургам у складній економічній ситуації, не допустити подальшого падіння металургійного виробництва та виконуючи доручення прем'єр-міністра, "Укрзалізниця" з 3 жовтня поточного року призупинила індексацію тарифів на перевезення продукції ГМК.

Окрім цього, на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2008 року Тарифною комісією "Укрзалізниці" було прийняте рішення про зниження з 1 вересня коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів на перевезення окремих видів вантажів. А саме: руди, концентратів залізних, коксу - на 10% при перевезенні у внутрішньому сполученні та імпорті; вапняку для флюсування - на 9% при перевезенні у внутрішньому сполученні.

"У свою чергу залізничники очікували на зустрічні кроки з боку підприємств ГМК та закликали останніх також знизити ціни на металопродукцію, що використовується в залізничній галузі, адже економічна криза відбилась і на залізницях України значним зменшенням перевезених вантажів і, відповідно, фінансових надходжень", - відзначає прес-служба "Укрзалізниці".

"На жаль, ціни на продукцію ГМК для залізниць за цей час не змінилися, а в деяких випадках і зросли. Зокрема, вартість суцільнокатаних коліс та бандажів локомотивних ВАТ "Нижньодніпровський трубопрокатний завод" з жовтня 2008 року до листопада збільшилась на 4%. Деякі комплектуючи станом на 01.11.2008 порівняно з 01.08.2008 подорожчали на 30%", - додали в прес-службі.

За інформацією "Укрзалізниці", порозуміння вдалося знайти лише з ВАТ "Дніпропетровський стрілочний завод", ТОВ "Керченський стрілочний завод" щодо зниження ціни на 13% на стрілочні переводи.