Заможні й бідні можуть знищити Україну

Вівторок, 18 листопада 2008, 08:58
 

Дисбаланс між найбільш заможними й найбільш бідними верствами населення в Україні може призвести до загрози внутрішньої стабільності в країні.

Про це заявив заступник генерального директора, керівник міжнародних програм центру ім.Разумкова Валерій Чалий на прес-конференції в Києві в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За його словами, небезпека складається в "величезному" соціальному дисбалансі між найбільше заможними й найбільш бідними українцями. "І цей розрив, за різним даними, коливається від 38 до 70 разів", - відзначив Чалий.

Крім того, додав він, особливе побоювання повинен викликати той факт, що в більшості українців формується "суб'єктивне відношення" до економічної ситуації в країні.

Чалий підкреслив, що в більшості українців після 2004 року, зокрема, "помаранчевої революції", сформувалися підвищені очікування й вимоги до влади.

"Коли ці запити не були задоволені, відбулася апатія населення до того, що відбувається, а мова йде не тільки про можливі демонстрації, мітинги й страйки робітників, але й також про можливості неправових дій окремих особистостей. І до цього потрібно бути готовими вже зараз", - відзначив політолог.

За його словами, виходом із ситуації може послужити консолідація дій всіх гілок влади. Крім того, "політики повинні відмовитися від гри на знищення один одного, що відбувається зараз".