Рейтингові агентства будуть реєструвати

Понеділок, 17 листопада 2008, 11:13
 

Лідери двадцяти провідних розвинутих країн й країн світу, що розвиваються, вважають за необхідне ввести реєстрацію рейтингових агентств і забезпечити відповідність їхньої діяльності погодженим стандартам.

Органи регулювання повинні вжити заходів, спрямованих на те, щоб у рейтингових агентств не було конфліктів інтересів, щоб вони диференціювали рейтинги за складними інструментами, говориться в комюніке самміту, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Міжнародна організація регуляторів ринку цінних паперів повинна провести огляд прийняття кредитно-рейтинговими агентствами стандартів і механізмів для моніторингу дотримання норм", - констатували лідери "Групи 20".

На самміті G20 прийнятий розгорнутий план реформ світової фінансової системи, що покликаний пом'якшити нинішню кризу і запобігти ії повторення.

Однією з центральних задач плану є підвищення транспарентності фінансових ринків. Зокрема, передбачається підвищити рівень розкриття інформації про складні фінансові продукти, поліпшити роботу компаній і банків у сфері управління ризиками.

   Відповідно до рішень самміту, основні глобальні організації, що встановлюють стандарти бухгалтерської звітності, продовжать роботу над визначенням більш чітких принципів оцінки ринкової вартості цінних паперів.

   G20 - неформальний форум, створений для обговорення питань розвитку світової економіки і підтримки її стабільності.

До "Групи 20" входять Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Японія, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, Південна Африка, Південна Корея, Туреччина, Великобританія, США.