Вугільники подали сигнал "SOS"

Четвер, 13 листопада 2008, 10:55
 

Вуглевидобувні підприємства просять уряд виділити їм 730 млн. гривень фінансової допомоги до 2009 року.

Про це журналістам повідомив генеральний директор державного підприємства "Артемвугілля" Анатолій Гончаров.

"Ми звернулися до Кабінету Міністрів з пропозицією внести зміни до держбюджету для допомоги вугільним шахтам у листопаді-грудні", - сказав Гончаров.

За його словами, під час зустрічі вугільників з міністром вугільної промисловості Віктором Полтавцем у середу була озвучена цифра в 730 млн. гривень, яку необхідно виділити до 2009 року для всієї вугільної галузі, повідомляє агентство "Українські новини". 

За даними Гончарова, на сьогодні на складах його підприємства зберігається 60 тис. тонн коксівного вугілля, яке не реалізоване через різке зниження попиту з боку металургів.

Однак після підписання меморандуму про співробітництво між Кабінетом Міністрів і метпідприємствами 10 листопада було досягнуто домовленостей з деякими підприємствами про поновлення закупівель у шахт коксівного вугілля.

За словами Гончарова, в особливо тяжкому становищі зараз знаходяться шахти в центральній частині Донбасу, зокрема, у Горлівці і Єнакієвому (Донецька область).

Як повідомлялося, Кабмін доручив Міністерству вугільної промисловості до 2009 року розробити законопроект про державну підтримку (субсидування) вугільної промисловості.

У жовтні видобуток вугілля збільшилася порівняно з вереснем на 3,17%, або на 0,197 млн. тонн до 6,417 млн. тонн.