Фондові ринки світу продовжують падати

Четвер, 13 листопада 2008, 10:02
 

Вже за перші півгодини торгів індекс Токійської біржі "Ніккей" втратив 5 відсотків.

Акції великих японських компаній подешевшали в середньому на 4-10 процентів, повідомляє агентство "Уніан".

Американські ринки напередодні закрилися також з великим падінням. Індекс Нью-йоркської біржі "Доу-Джонс" знизився на 5 відсотків.

Причиною останнього обвалу на фондових ринках стала заява міністра фінансів Сполучених Штатів Генрі Полсона про те, що виділені Конгресом 700 мільярдів доларів допомоги не використовуватимуть для викупу іпотечних позик.

Тепер такий крок вважають неефективним, і гроші підуть на підтримку банків, які борються за виживання. Це робитимуть, аби згодом ці банки були в змозі відновити видачу кредитів.

Фондові індекси в Європі упали в середу приблизно на 3%, причому зниження відбулося за підсумками другої торговельної сесії поспіль.

Зниження котирувань акцій сировинних компаній і страховиків нівелювало позитив від більш високих у порівнянні з очікуванням фінансових результатів UniCredit і J Sainsbury й подальшого зниження процентних ставок у світі, повідомляє агентство Bloomberg.

"Ринки, швидше за все, будуть волатильними до кінця поточного року", - вважає фондовий управляючий Royal London Asset Management Кевін Лілі.