Ціни на нафту: встановлено новий рекорд падіння

Середа, 12 листопада 2008, 09:36
 

Ціни на нафту в середу продовжують знижуватися і досягли в електронній системі торгів Нью-йоркської товарної біржі 58,55 дол. за барель, мінімальної позначки з березня 2007 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зниженню цін на нафту сприяють загальні негативні прогнози у відношенні перспектив світової економіки. Очікується, що Світове енергетичне агентство в середу знову знизить оцінку рівня попиту на нафту у світі.

Крім того, імпорт нафти Китаєм у жовтні виявився нижчим ніж очікувалось. До того ж, стало відомо про скорочення виробництва алюмінієвою компанією Alcoa, що стало новим свідченням триваючого уповільнення світової економіки.

У середу на електронних торгах грудневі контракти на нафту втратили в ціні 78 центів, або 1,3%, напередодні нафта подешевшала на 3,08 дол. (4,9%) - до 59,33 дол. за барель. У порівнянні з липневим піком ціни на нафту упали вже на 60%

В вівторок індекс вартості основних сировинних товарів Reuters Jefferies CBR звалився до мінімуму за 5 останнього років через побоювання з приводу попиту. Золото подешевшало на 2%, знизилися в ціні основні базові метали.