НБУ підтвердив покупку ПІБу компанією Slav AG

Вівторок, 11 листопада 2008, 12:41
 

Австрійський холдинг Slav AG, придбав 68% акцій "Промінвестбанку".

Про це на прес-конференції у вівторок повідомив керівник тимчасової адміністрації НБУ в "Промінвестбанку" Володимир Кротюк.

Кротюк уточнив, при цьому, що 34% акцій належать 4 юридичним особам, що входять до складу цього холдингу - ТОВ "Сінергіяфінанс", ТОВ "Сігнус", ТОВ "Пріоритет-Буд" і інвестиційна компанія "Бровари-Інвест".

Керівник тимчасової адміністрації також відзначив, що 34% акцій знаходяться в управлінні фізичної особи, що входить до складу правління Slav AG . Кінцевими бенефіціарами Slav AG є дві фізичні особи - громадяни України, за даними ЕП це народні депутати від Партії Регіонів Андрій та Сергій Клюєви.

За словами Кротюка, передбачено збільшення статутного капіталу до 1,1 млрд. грн.

"Акції будуть продаватися по 10 гривень акція безготівково. Розміщення акцій буде закритим. Покупку може здійснити тільки  Slav AG", - повідомив Кротюк

Також, тимчасовий адміністратор від Нацбанку додав, що на цьому капіталовкладення австрійського інвестора у ПІБ не завершаться.  

"Компанія - інвестор до 5 грудня має у вигляді депозитів чи субординованого боргу вкласти в банк 3,6 млрд. грн. для того аби підтримати фінансовий стан банку", - запевнив він.

Крім того, голова тимчасової держадміністрації додав, що кошти попередніх власників Матвієнків не виводилися і знаходяться на рахунках банку.