Тарута нехтує алчевськими сталеварами

Вівторок, 7 жовтня 2008, 11:59
 

Керівництво Алчевського металургійного комбінату, що підконтрольне групі "Індустріальний союз Донбасу" Сергія Тарути, масово відправляє своїх співробітників у неоплачувані відпустки.

Офіційна причина - на складах меткомбіната скопилася нереалізована продукція. Попит на неї знизився, оскільки світові виробники знизили ціни на сталь.

Як повідомляє видання "Дело", на Алчевському меткомбінаті працівники не тільки йдуть у відпустки, але й звільняються. "Молоді фахівці масово переходять працювати на Макіївський меткомбінат. Зараз ця тенденція тільки підсилилася, оскільки ходять чутки про можливий продаж комбінату, - стверджує джерело видання.

У той же час віце-президент концерну ІСД Олександр Пилипенко категорично спростував цю інформацію. "Про звільнення працівників мова поки не йде, - стверджує Пилипенко. - Своїх співробітників відправляють у відпустки й інші метпідприємства країни, така ситуація склалася в цілому".

У відділі кадрів Алчевського меткомбіната коментувати ситуацію відмовилися.

Профільні експерти припускають версію про можливий продаж Алчевського меткомбіната. "Найоптимальніший час для продажу активів - якомога швидше, оскільки згодом зробити це на більш вигідних умовах буде навряд чи можливо, - говорить старший аналітик інвесткомпанії "Сократ" Дмитро Хорошун. - Одна з головних причин - меткомбінат може зіткнутися з проблемою відсутності попиту на продукцію в умовах, коли сировина дорога".