Росію турбують українські труби

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 09:50

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Росія знайде можливість виконувати свої зобов'язання з постачання газу в Європу незалежно від стану газотранспортної системи України.

Про це він сказав на прес-конференції після переговорів із прем'єром України Юлією Тимошенко, повідомляє  агентство "Інтерфакс-Україна".

"Наші плани з розвитку газотранспортних маршрутів будуть реалізовуватися поза залежністю від стану газотранспортної системи України", - заявив Путін.

При цьому він наголосив, що в Росії є "додаткові потужності", розраховані на додаткові обсяги постачань європейським споживачам.

Крім того, Путін заявив, що російську сторону турбує стан газотранспортної системи України.

"Ми знаємо, що "Нафтогаз України" працює над підтримкою газотранспортної системи країни, над тим, щоб підтримувати її в належному стані. Хоча і заклопотаність і в нас, і в європейських фахівців існують", - сказав прем'єр.

"Наскільки я знаю, були отримані відповідні кредитні ресурси в Європі. Як вони використовувалися, ми не знаємо", - додав він.

Як сказав Путін, "ми губимося, хто і як приймав рішення". "Це так само, як і у випадку з постачаннями озброєнь (у Грузію), ми теж не знаємо, хто і як приймав тут рішення", - наголосив прем'єр.

Він висловив сподівання, що підписаний у четвер міжурядовий меморандум про співробітництво в газовій сфері "ляже в основу механізмів підтримки цієї системи в належному стані".