Світові ринки почали відіграватися

Середа, 29 жовтня 2008, 09:29
 

Світові ринки акцій різко почали підвищуватися в очікуванні радикального зниження процентних ставок у США і Японії.

Різко змінився настрій інвесторів, в яких зненацька знову з'явився апетит до активів з більш високим рівнем ризику, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Це викликало у вівторок зростання індексу Dow Jones Industrial Average більш ніж на 10%, S&P 500 додав 10,8%.

Основне зростання довелося на останню годину торгів, і оптимізму інвесторів не зашкодили навіть нові погані дані про стан економіки США. Ринок, зокрема, надихнув той факт, що, усупереч очікуванням, інвестфонди не продавали акції для виплат вкладникам.

Індекс MSCI Asia Pacific злетів у середу більш ніж на 5%, повідомляє агентство Bloomberg.

Курс ієни через слухи про можливе зниження процентної ставки Банком Японії почав зижуватися, долар ослабнув відносно євро в середу до 1,2730 дол., на цьому фоні знову з'явився попит на активи економік, що розвиваються.

Багато хто вважає, що нещодавні страхи з приводу зниження прибутків компаній в країнах, що розвиваються, були перебільшеними.

У результаті ринки, що розвиваються, зміцніли і виросли в середньому більш ніж на 7% у вівторок. Бразильський Bovespa, зокрема, злетів на 13%.

Різкі коливання котирувань типові для періодів криз, і більшість аналітиків вважають, що поки рано говорити про розворот настроїв на фінансовому ринку.

Як повідомлялося, на фондовому ринку України (ПФТС) у вівторок теж спостерігалось зростання.