Ахметов підбирається до Андріївського узвозу

Четвер, 2 жовтня 2008, 17:51

Компанія "Еста Холдінг" реалізує проект у центрі Києва.

Компанія "Еста Холдінг" - управляюча компанія групи "Еста", що належить Групі СКМ Рината Ахметова, прийняла рішення про інвестування проекту створення багатофункціонального комплексу на вул. Фроловській у Подільському районі м. Києва.

Сучасний комплекс загальною площею більше 70 тис. м, буде реалізований на місці колишньої швейної фабрики "Юність", яка була побудована в середині 80-х років ХХ століття, йдеться в прес -релізі "Еста Холдинг".

"Основна стратегія групи "Еста" припускає створення комерційно успішних проектів, унікальних з погляду архітектури, значення й місця розташування. На нашу думку, цей проект повністю відповідає всім вищевказаним критеріям. Ми впевнені, що його реалізація буде дуже успішною й задасть нові для нашої країни стандарти, у тому числі - стандарти ведення будівництва", заявив Микола Нестеренко, генеральний директор ТОВ "Еста Холдінг".

Проект комплексу, розроблений відомим французьким архітектором Ентоні Бєшу, буде адаптований до архітектурного ландшафту Подолу групою українських архітекторів, на чолі із Сергієм Целовальником.

В прес релізі також зазначено, що крім реалізації самого проекту, група "Еста" планує розробити й реалізувати план реконструкції прилягаючих територій.

Планується, що розмір інвестицій у даний проект складе більше 200 млн. дол.

Остаточний проект комплексу буде підготовлений протягом найближчих місяців, початок будівельних робіт заплановано на першу половину 2009 року.