Американські банки заявили про нові "шалені" збитки

Четвер, 16 жовтня 2008, 16:54
 

Американський банк Citigroup, найбільший у світі за обсягами активів, оголосив про чисті збитки розміром 2,8 мільярди доларів за підсумками третього кварталу 2008 року.

Паралельно інвестбанк Meriill Lynch, що з наступного року перейде під контроль Bank of America, доповів про списання активів на 9,5 млрд. дол. і квартальних збитків в 5,15 мільярдів.

Втрати банків викликані кредитною кризою в США й триваючим знецінюванням активів, пов'язаних з американською іпотекою. Citigroup є збитковим вже чотири квартали поспіль, а Merrill - п'ять кварталів, повідомляє російське видання "Лента.Ru".

Разом з тим, втрати Citigroup виявилися трохи нижче за прогнози аналітиків, що пророкували 3,8 мільярдів чистих збитків. Рік назад Citi показав квартальний прибуток розміром 2,2 мільярди доларів.

За час кредитної кризи загальні втрати Citigroup склали 61 мільярд доларів, а Merrill - 52 мільярда. Обидва банки виявилися в числі найбільш постраждалих від потрясінь на фінансових ринках. Усього кредитні установи США і Європи списали в ході кризи активи на 640 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що уряд США вкладе гроші  в акції таких найбільших банків США як Bank of America Corp., Citigroup Inc., Bank of New York Mellon, Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, J.P. Morgan Chase & Co. і Wells Fargo & Co. для порятунку їх від наслідків фінансової кризи.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор міста Нью-Йорк Ендрю Куомо збирався пред'явити позов Citigroup Inc. через те, що фінансова установа вводила в оману своїх клієнтів.