"Укрінтеренерго" прикупила посередників

Вівторок, 23 вересня 2008, 16:54
Держпідприємство "Укрінтеренерго" (монопольний оператор експорту-імпорту електроенергії) придбало в Korlea Invest Holding AG (Швейцарія) энерготрейдера Energy Capital Trade ZRt (Угорщина).
 
Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на директора "Укрінтеренерго" Андрія Іванчука.
 
"Укрінтеренерго" шляхом придбання Energy Capital Trade фактично вийшло на ринок постачань електроенергії кінцевим споживачам у Європі", - сказав він, додавши, що энерготрейдер поставляє електроенергію розташованим в Угорщині промисловим підприємствам.
 
Співрозмовник агентства відзначив, що держпідприємству вдалося придбати 52% статутного капіталу Energy Capital Trade усього за 24 тис. євро  тоді як незалежні експерти оцінили їх у 700 тис. євро.
 
За словами Іванчука  "Укрінтеренерго " з 1 серпня 2008 року здійснює постачання української електроенергії Energy Capital Trade потужністю 100 Мвт. Він сказав, що держпідприємство буде нарощувати обсяги постачань на це підприємство, знижуючи обсяги відпускання іншим контрагентам.
 
"Укрінтеренерго" поставляє в Угорщину, Словаччину і Румунію електроенергію, вироблену на енергоострові Бурштинської ТЕС, яка створена 2002 року на базі найбільшої в регіоні електростанції з метою організації експорту електроенергії до країн Європи.   Експортний потенціал енергоострова, погоджений з UCTE, у літній період (з 1 квітня по 30 вересня включно) складає 550 Мвт, у зимовий період (з 1 жовтня по 31 березня включно) - 500 Мвт.