В Україні будуть проводити сільськогосподарські переписи

Вівторок, 23 вересня 2008, 14:29

Верховна Рада України прийняла закон "Про сільськогосподарський перепис".

За закон у вівторок проголосувало 279 народних депутатів з 439 зареєстрованих в сесійній залі, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Представляючи закон у парламенті, заступник голови комітету з питань аграрної політики Сергій Рижук повідомив, що метою даного закону є узгодження й гармонізація національного законодавства в структурі сільського господарства.

За словами Рижука, законом установлюється використання сільськогосподарського перепису для статистичного вивчення сільськогосподарської діяльності господарств населення. Депутат пояснив, що таким чином буде проводитися перепис домашніх сільськогосподарських дворів.

Депутат підкреслив, що відповідно до діючого законодавства фермерські господарства подають статистичну звітність про свою діяльність, а домашні сільськогосподарські господарства не роблять цього, для чого й приймається даний закон.

Він повідомив, що закон спрямований на визначення правових і організаційних основ сільськогосподарського перепису в Україні, що дозволить одержувати об'єктивну інформацію для розробки ефективної державної політики в аграрній сфері.

Законом визначаються види, а також періодичність проведення таких переписів.

Крім того, установлюється технічне й організаційне забезпечення проведення таких переписів, а також низка інших норм.