"Чорноморнафтогаз" можуть приєднати до "Укргазвидобування"

Вівторок, 16 вересня 2008, 13:24

Міністр палива й енергетики України Юрій Продан ініціює приєднання державного акціонерного товариства (ДАТ) "Чорноморнафтогаз" до компнії "Укргазвидобування".

"Укргазвидобування" є дочірньою компанією Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

"Ці два підприємства повинні бути об'єднані. Всі активи "Чорноморнафтогаза" повинні бути передані "Укргазвидобуванню", - сказав голова Мінпаливенерго в ході засідання колегії Міністерства, що проходить у Києві у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Продан пояснив необхідність такого злиття тим, що "Чорноморнафтогаз" не здатно самостійно залучати інвестиції, необхідні для освоєння морських нафтогазових родовищ.

Він також повідомив, що проект державного бюджету на 2009 рік передбачає видатки розміром 0,5 млрд. грн. на освоєння Одеського і Безіменного морських газових родовищ.

"Ці кошти не буде виділено з держбюджету, якщо "Чорноморнафтогаз" не буде приєднаний до "Укргазвидобування", - підкреслив Міністр.

"Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного й Азовського морів, веде видобуток, забезпечує транспортування, зберігання й реалізацію природного газу. 100% акцій ДАТ знаходяться в управлінні компанії "Нафтогаз України".

"Укргазвидобування" є найбільшим газодобувним підприємством в Україні.