Курс євро до долара росте чекаючи виступу глави ЕЦБ із оцінками інфляції

Середа, 6 серпня 2008, 17:04

 Курс євро до долара росте в ході європейських торгів. Середовище очікуючи на заяву голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жана-Клода Трише про те, що для боротьби з інфляцією може знадобитися підвищити базову процентну ставку.

Про це повідомило агентство Інтерфакс, з посиланням на інформагенство Bloomberg.

Рішення про рівень процентних ставок на найближчий час буде оголошене7 серпня на засіданні ЄЦБ. На думку аналітиків, опитаних Bloomberg, ЄЦБ, швидше за все, збереже базову процентну ставку на рівні 4,25%.

Інфляція в єврозоні прискорилася в липні до 4,1% у річному обчисленні, виявившись максимальної більш ніж за 16 років і більш ніж удвічі перевищивши цільовий рівень європейського ЦБ.

"Ризик полягає в тому, що представники ЄЦБ завтра можуть виразити більше агресивну позицію відносно інфляції, чим того очікує ринок", - зазначає голова валютного відділу Royal Bank of Canada у Лондоні Адам Коул.

З іншого боку, на позиції євро негативно вплинуло те, що замовлення промпідприємств Німеччини, найбільшої економіки Європи, зненацька впали в червні, продовживши скорочуватися сьомий місяць підряд.

Курс євро до долара в середовище виріс до $1,5468 проти $1,5454 удень раніше, коли в ході торгів він опускався до $1,5447 - мінімального рівня з 16 червня.

Стосовно японської валюти курс долара практично не змінився, і долар продовжує торгуватися на рівні108,54 ієни - біля максимуму за останні сім тижнів.