Тимошенко має намір підтримати підприємства гірничо-металургійної галузі

Середа, 27 серпня 2008, 17:24

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має намір підтримати пропозицію підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК) країни щодо стабілізації ситуації в галузі.

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", на нараді з проблем ГМК під керівництвом Прем'єра було розглянуто важливі проекти-доручення.

Передбачається, зокрема, доручити Міністерствам транспорту й зв'язку та економіки розглянути можливість підготовки наказу про призупинення підвищення з 1 жовтня 2008 року тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом, а також на послуги морських портів. Термін виконання доручення - вересень поточного року.

До того ж, планується запропонувати Мінтрансзв'язку  до 1 жовтня поточного року вжити заходів із залучення приватних інвесторів для виконання програми поповнення рухомого складу новими вагонами.

Міністерству фінансів рекомендується розглянути пропозиції підприємств ГМК із зменшення рівня цільової надбавки до тарифу на природний газ з 12% до 10%. Термін виконання доручення - четвертий квартал 2008 року.

Міністерство палива й енергетики разом з Мінекономіки розгляне пропозиції підприємств ГМК з розробки і впровадження механізму зміни ціни на імпортний природний газ для споживачів України за умови зміни курсу національної валюти відносно іноземних валют. Термін - четвертий квартал поточного року.

Крім цього, планується запропонувати Мінекономіки підготувати й внести до розгляду уряду проект закону про внесення змін до закону про ціни й ціноутворення в Україні.