На українському фондовому ринку - "грибний період"

Четвер, 21 серпня 2008, 14:13

У четвер, 21 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксований різнонаправлений рух котирувань.

За словами керівника інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп" Олександра Спасіченко, падіння на фондових ринках - найкращий "грибний" період для угод із злиття й поглинання.

"Це пояснюється елементарно. Ціни на активи стали значно нижчими, а підприємства не втратили інвестиційної привабливості. Багатьох з них зараз можна придбати із значним дисконтом у порівнянні з показниками минулого року. Тому ми очікуємо продовження зростання активності на ринку злиття і поглинань, і саме з боку нерезидентів. Останнім часом кількість потенційних покупців зросла", - підкреслив експерт.

Як повідомляє "FundMarket", на ПФТС спостерігається невизначеність: ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (- 2,82%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 2,16%), ВАТ "Концерн "Стирол" (+ 1,25%), ВАТ "Центренерго" (+ 1,92%).

Окремо варто відзначити ВАТ "Мотор Січ" (+ 11,36%).

Лідерство за обсягами - у ВАТ "Шахтоуправління "Покровське" (+ 4,03%, 5,6 млн. грн.).

Американські фондові індекси в середу, 20 серпня, незначно зросли завдяки акціям сировинних компаній, які подорожчали у зв'язку із зростанням цін на нафту. Гарний квартальний звіт Hewlett-Packard компенсував негативний вплив побоювань за перспективи компаній фінансового сектору.