Фондовий ринок України знаходиться в чорній смузі

Середа, 20 серпня 2008, 10:28

За результатами торгів у вівторок, 19 серпня, індекс ПФТС знизився до 629,09 пункту, втративши 2,01%.

Як повідомляє "FundMarket", за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 441 угоду. Обсяг торгів склав 344 млн. грн.

За словами відомого аналітика Еріка Наймана, судячи з поточного руху світових фондових індексів, нічого позитивного очікувати в Україні не доводиться.

"Зараз ми знаходимося в чорній смузі. А росіяни навіть не мріють про підвищення індексу РТС. Мій прогноз: індекс може спробувати оновити липневі низи", - відзначив експерт.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував ще більш серйозне падіння, понизившись на 3,25% - до 56,07 пункту.

Котирування за результатами торгів обвалилися: ВАТ "Укрнафта" (- 3,67%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 1,97%), ВАТ "Донбасенерго" (- 1,82%), ВАТ "Центренерго" (- 1,53%).

Виключенням стали акції ВАТ "Київенерго" (+ 2,11%), ВАТ "Дніпроенерго" (+ 0,72%).

Лідерство за обсягами було у ВАТ "Дніпроенерго" - 5 млн. грн.

Загальний попит склав 195,50 млн. грн., втративши ще 21,86%.

До того ж, у вівторок висловив свою думку колишній економіст Міжнародного валютного фонду Кеннет Рогофф. Він підкреслив, що "світова фінансова криза ще далека від завершення, а найбільші банки США збанкрутують найближчим часом, тому що американська економіка буде зазнавати серйозних проблем".

З негативних новин варто також відзначити скорочення частки іноземного капіталу в статутному капіталі українських банків у липні на 3,3%.