Торговельна сесія на українському фондовому ринку в понеділок відзначається падінням

Вівторок, 19 серпня 2008, 14:24

У вівторок, 19 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за акціями яких було здійснено угоди, зафіксований різнонаправлений рух котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", сьогодні ринок акцій РФ різко знизився при відкритті торгів на фоні значного ослаблення фондових індексів у США й здешевлення нафти.

Нечисленні російські інвестори, які продемонстрували деяку активність, були схильні скорочувати свої позиції.

Олена Чернолецька, російський інвестиційний консультант УК "Метрополь", пояснила, що "як і очікувалося, сьогодні в першій половині торгів відсутність можливості пройти через опір 1800 пунктів за індексом РТС вплинуло на ринок падінням більше, ніж на 2%".

"Приводом для падіння стали чергові повідомлення про ситуацію в іпотечній сфері США й зниження до 20-річного мінімуму котирувань Fannie Mae і Freddie Mac", - підкреслив експерт.

Підводячи підсумки ранкової торговельної сесії на ПФТС, можна говорити про спадний рух представників індексного кошику: ВАТ "Дніпроенерго" (- 3,91%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 1,49%), ВАТ "Западенерго" (- 1,49%), ВАТ "Концерн "Стирол" (- 1,32%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 0,68%).

Акції інших емітентів поки тримаються в плюсі: ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" (+ 4,85%), ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (+ 8,34%).

За словами трейдера ІК "Ренесанс Капітал Україна" Михайла Заводовського, "в Україні залишається стійкий попит на вагонобудівні компанії".

Лідерство за обсягами - у ВАТ "Славутський солодовий завод" з 3 млн. грн.

Експерти FundMarket відзначають, що падіння на ринку акцій на початку торговельної сесії, мабуть, має й зовнішні причини.