Ціна на нафту знижується у четвер на побоюваннях скорочення попиту

Четвер, 14 серпня 2008, 18:25

Ціна на нафту знижується у четвер на побоюваннях, пов'язаних з тим, що скорочення попиту в США пошириться й на інші країни, з огляду на ослаблення темпів економічного зростання у світі.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Згідно з даними American Petroleum Institute, попит на бензин у США знизився у липні на 2,1% на фоні скорочення споживчих видатків, що обумовлене уповільненням темпів економічного зросту в країні.

ВВП єврозони знизився у другому кварталі 2008 року вперше з 1999 року.

"Ринок зараз більше зосереджений на прогнозах скорочення попиту, ніж на даних щодо запасів у США, - відзначив старший віце-президент Macquarie Futures USA Inc. у Нью-Йорку Номан Баракат. - значні побоювання викликає те, що ослаблення попиту в США пошириться, як вірус, і на інші країни".

Ціна вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до 16:14 у четвер склала 115,48 дол. за барель, що на 0,52 дол. нижче за підсумкове котирування 13 серпня.

Ціна ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures 14 серпня підвищилася на 0,01 дол. - до 113,48 дол. за барель.