"ArcelorMittal Кривий Ріг" та ІСД ще не визначилися

П'ятниця, 1 серпня 2008, 12:44

Консорціум компаній ВАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" та "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) ще не визначився з місцем для будівництва морського порту й родовищем марганцевих руд для подальшої розробки.

Про це повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" гендиректор "ArcelorMittal Кривий Ріг" Жан Жуе.

"Визначення нового порту ще йде, це величезна програма, що вимагає величезних інвестицій і не менших ризиків. Консорціум допоможе нам знизити ризики й видатки, додасть нам компетенцій", - сказав він.

При цьому Жуе відзначив, що порт буде розташований на узбережжі Чорного моря.

Як повідомлялося, "ArcelorMittal Кривий Ріг" та ІСД минулого тижня оголосили про створення двостороннього консорціуму.

Серед цілей консорціуму, крім розробки родовища марганцевих руд і будівництва порту, спільна участь у приватизації Криворізького гірничозбагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР).

ІСД заснований 1995 року і є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. Основними активами ІСД є українські компанії Алчевський меткомбінат, Алчевський коксохімзавод, Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського, а також меткомбінат Dunaferr в Угорщині й ISD-Hutа Czestochowa у Польщі.

ВАТ "ArcelorMittal Кривій Ріг" (раніше - "Криворіжсталь") є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури й катанки.