Антимонопольний комітет взявся за ситуацію з хлібом

Вівторок, 8 липня 2008, 17:56

Антимонопольний комітет (АМКУ) рекомендував ВАТ "Київ хліб" вжити заходів для запобігання порушень конкурентного законодавства.

Як повідомили виданню "Кореспондент" в АМКУ, "Київ хліб" повинен унеможливити скорочення виробництва й реалізацію соціально значимих сортів хліба. Зокрема батона "Нива" та інших хлібобулочних виробів.

Також антимонопольщики оштрафували Івано-Франківський хлібокомбінат і ТОВ "Фаворит", що володіє місцевою мережею універсамів, за антиконкурентні погоджені дії.

АМКУ встановило, що вартість маркетингових послуг становила 3% від суми реалізованої продукції. Такі дії негативно діють на стан конкуренції, тому Комітет виніс рішення про нанесення штрафу на загальну суму 17,5 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що компанія "Хліб Києва" відклала підвищення цін на соціальні сорти хліба на 64,3-92,7% до 2,3-3,16 грн./хлібина, заплановане на 7 липня.

Як передбачалося, з 7 липня ціна батона "Нива" складе 2,30 грн. (замість теперішніх 1,40 грн.), хліба "Український" - 3,16 грн. (сьогодні 1,64 грн.), хліба "Пшеничний" - 2,68 грн. (сьогодні - 1,60 грн.).

У свою чергу Київміськадміністрація рекомендувала компанії "Хліб Києва" відкласти підвищення цін на хліб, заплановане з 7 липня, на кілька днів до рішення робочої групи адміністрації щодо цього питання.