Долар відносно євро торгується близько до мінімуму за тиждень

Вівторок, 29 липня 2008, 16:42

Долар США торгується у вівторок відносно євро близько мінімального рівня за тиждень через очікування виходу негативних даних ринку житла в США.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ознаки ослаблення економіки можуть позбавити Федеральну резервну систему (ФРС) можливості підвищити базову процентну ставку, що, у свою чергу, знижує привабливість доларових активів.

Американська валюта також опинилася під тиском після того, як Міжнародний валютний фонд (МВФ) опублікував прогноз, у якому говориться, що експерти МВФ не бачать ознак припинення житлової кризи в США.

Євро торгується в Нью-Йорку у вівторок на рівні 1,5711 дол. у порівнянні з 1,5741 дол. на закритті американського ринку днем раніше.

На думку головного валютного аналітика Barclays Capital у Токіо Тору Умемото, вартість американської нацвалюты може знизитися до 1,6 дол. за євро поточного кварталу.

Виходячи з котирувань ф'ючерсів на розмір базової ставки в США, близько 35% трейдерів очікують її підвищення з нинішніх 2% річних не менше, ніж на 25 базисних пункти до 16 вересня.

Тижнем раніше на такий розвиток подій розраховувало 41% операторів ринку.