АМКУ дозволив московському "Профітпрому" купити акціонера Сумського НПО ім.Фрунзе

П'ятниця, 25 липня 2008, 18:00

Російське ТОВ "Профітпром" одержало дозвіл Антимонопольного комітету України на покупку понад 50% акцій швейцарського Torberg Beteiligungen AG, якому належить 23,615% акцій ВАТ "Сумське машинобудівне НПО ім. Фрунзе".

Як заявили в АМКУ в п'ятницю, "Профітпром" з моменту створення не здійснює господарської діяльності й планує управляти корпоративними правами суб'єктів господарювання, пов'язаних з ним, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

 Згідно даним швейцарських регулювальних органів, у липні 2008 року Torberg Beteiligungen збільшив статутний капітал з CHF10 млн до CHF15,2 млн.

Раніше зазначене швейцарське підприємство володіло також 24,9% акцій ВАТ "Криворізький турбінний завод "Констар". Це підприємство експерти пов’язують із групою компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина. На початку липня група оголосила про створення єдиної компанії по керуванню промисловими підприємствами, що входять у її склад.

У ведення керуючої компанії перейдуть Сумське НПО ім. Фрунзе, ВАТ "Запорожжятрансформатор", Завод малогабаритних трансформаторів, завод з виробництва надпотужних трансформаторів "Супер", Запорізький кабельний завод, Завод тяжких бурильних і ведучих труб, ряд інших підприємств.