Український фондовий ринок стає більш чутливим до позитивних новин

Середа, 23 липня 2008, 14:22

В середу, 23 липня, ситуацією на 13:30, серед компаній, за акціями яких пройшли угоди, зафіксоване підвищення котирувань.

"Зараз ринок знаходиться на своїх мінімальних значеннях, - вважає Дмитро Мошкало, віце-президент і інвестиційний керуючий КУА "Foyil Asset Management Ukraine". - Акції дешеві й мають великий запас для зростання в середньостроковій перспективі. На мою думку, саме так повинен характеризуватися оптимальний момент для покупки акцій".

Як повідомляє "FundMarket", ціна піднялася на цінні папери ВАТ "Дніпробленерго" (+ 17.14%), ВАТ "Луцький автомобільний завод" (+ 9.23%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль (+ 7.37%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 4.23%), ВАТ "Центренерго" (+ 1.99%).

Негативну динаміку показав ВАТ "Концерн "Стирол" (- 2.94%).

Лідерство за обсягом у ВАТ "Центренерго" - 4 млн. грн.

Експерти FundMarket відзначають зріст впевненості інвесторів. Ринок стає все більш чутливим саме до позитивних новин. Спостерігається підвищення котирувань слідом за торговельними майданчиками Заходу. Ситуація стає більш чіткою, що, у свою чергу, надає можливість більш точно прогнозувати розвиток подій.

Американські фондові індекси у вівторок, 22 липня, виросли завдяки різкому падінню цін на нафту. Підтримку індексам зробили акції фінансових компаній, які подорожчали після заяви банку Wachovia про те, що він не буде залучати додатковий капітал.