Україна підтверджує наміри розмістити єврооблігації

Середа, 2 липня 2008, 14:17

Україна не буде відмовлятися від планів розміщення єврооблігацій на суму від 500 млн. дол.

Про це заявив міністр фінансів Віктор Пинзеник, повідомляє "Інтерфакс Україна" .

"Найближчим часом", - окреслив він журналістам у Києві в середу строки розміщення.

У той же час учасники ринку повідомляють, що через значне падіння котирувань українських єврооблігацій, які вже обертаються на ринку, викликаних зниженням кредитного рейтингу, подорожчанням нафти й газу, новий випуск перенесений на більш пізній строк.

За словами операторів, очікується, що у випадку поліпшення кон'юнктури обсяг випуску єврооблігацій буде збільшений до 1-1,5 млрд. дол.

Нагадаємо, 23 червня міжнародне рейтингове агентство Fitch привласнило майбутньому випуску п'ятирічних єврооблігацій України на суму 500 млн. дол. рейтинг "ВВ-", що збігається з довгостроковим валютним рейтингом дефолта емітента України "ВВ-".

Лід-Менеджерами випуску виступають BNP Paribas, JP Morgan і Standard Bank.

Відповідно до держбюджету-2008, уряд України цього року планує залучити на зовнішньому ринку 8,098 млрд. грн, що за поточним офіційним курсом становить близько 1,67 млрд. дол.

У листопаді минулого року Україна розмістила 10-літні євробонди на 700 млн. дол. по нижній межі орієнтира прибутковості - під 6,75% річних, які зараз котируються за ставкою 8,62% річних.

У червні минулого року Україна також продала п'ятирічні єврооблігації на 500 млн. дол. під 6,385% річних, поточна прибутковість яких сьогодні становить 7,66% річних.

Лід-Менеджерами обох випусків 2007 року виступали Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank і UBS.