"Автокраз" вперше поставив автомобілі в Саудівську Аравію

Середа, 2 липня 2008, 13:10

Холдингова компанія "Автокраз" (м.Кременчук, Полтавська обл.) вперше поставила автомобілі в Саудівську Аравію.

Про це повідомив агентство "Інтерфакс Україна" заступник генерального директора холдингу з ВЕД і збуту Ігор Фоменко.

"На сьогодні ми поставили декілька перших машин, які будуть працювати в тестовому режимі в будівельних компаніях (Саудівської Аравії)", - сказав він.

Фоменко відзначив, що компанія здійснювала активну роботу для виходу на ринок Саудівської Аравії протягом двох років.

"Компанія сертифікувала свою продукцію на відповідність стандартам GSO, що надає право ввозити автомобілі "Краз" у держави, які входять у Раду із співробітництва країн Перської затоки", - відзначив він.

Фоменко додав, що автомобілі оснащені двигуном Cummins (Євро-3) і коробкою передач Eaton.

Він нагадав, що раніше ХК "Автокраз" підписала дистрибуторську угоду з найбільшою автомобільною компанією Саудівської Аравії Abdullatif Alissa Automobile, яка представляє інтереси General Motors і ISUZU. За умовами угоди арабська компанія протягом 10 років буде представником "Автокраза" в Саудівській Аравії.

За підсумками 2007 року "Автокраз" збільшив реалізацію автомобілів і машинокомплектацій на 30,8% у порівнянні з 2006 роком - до 4,327 тис. одиниць, виробництво - на 20,7%, до 4,206 тис. одиниць.

Чистий прибуток холдингу склав 74,113 млн. грн., що на 26,4% перевищив аналогічний показник 2006 року, чистий дохід від реалізації збільшився  на 77,7% - до 1,17,48 млрд. грн.

Цього року компанія планує випустити не менше 5 тис. автомобілів.