Мінвуглепром заперечує продаж вуглевидобувних підприємств без конкурсу

Понеділок, 14 липня 2008, 17:30

Міністр вугільної промисловості України Віктор Полтавець спростував раніше оприлюднену в ЗМІ інформацію про продаж вуглевидобувних підприємств без проведення відкритого конкурсу.

"Міністерством були отримані пропозиції з продажу шахт (...). Але чому ми повинні віддавати комусь ці підприємства на неконкурсній основі? Тим більше, що в нас є безліч покупців", - сказав Міністр на прес-конференції в Києві в понеділок.

Полтавець також не виключив участі в приватизації іноземних компаній. "Хто більше заплатить і запропонує найкращі умови, той і буде оголошений переможцем", - підкреслив Міністр.

За його словами, Міністерство буде наполягати, щоб в умовах приватизації вуглевидобувних підприємств були прописані чіткі вимоги для інвесторів, які передбачають максимальне використання вугільних запасів, підвищення заробітної плати, поліпшення засобів безпеки.

Як повідомляє агенство "Інтерфакс Україна", при цьому Міністр покритикував Фонд державного майна (ФДМ) за незадовільну роботу з приватизації вугільних підприємств.

"Роботу з приватизації проводимо погано у зв'язку з тим, що абсолютно ніякої активізації від Фонду держмайна немає. Всі матеріали там лежать ще з лютого, але рухів поки ніяких", - відзначив голова Мінвуглепрому.

"Якщо ми найближчим часом не почнемо цю роботу, то це буде дуже погано", - додав він.

Як повідомлялося, уряд України сформував 22 лота, які складаються з 120 шахт з високою, середньою та низькою рентабельністю з вуглевидобувних підприємств у Луганській, Донецькій, Волинській і Львівській областях і направило всю необхідну документацію до Фонду держмайна.

Видання "Комерсант Україна" в понеділок повідомило, що Мінвуглепром ініціює передачу найбільших державних вуглевидобувних підприємств конкретним приватним інвесторам без проведення відкритих конкурсів, у яких могли б взяти участь всі компанії, зацікавлені в покупці цих об'єктів.