Правління і Рада НБУ почали роботу над концепцією валютної політики

Четвер, 5 червня 2008, 16:29

Рада Національного банку України (НБУ) планує на наступному засіданні затвердити погоджену із правлінням Нацбанку концепцію валютної політики для її подальшого внесення у Верховну Раду, повідомив голова Ради НБУ Петро Порошенко.

"Учора Рада і правління (НБУ - ред.) одержали рамковий документ - концепцію валютної політики НБУ. Кілька тижнів проробимо її, на наступному засіданні приймемо і внесемо в парламент", - сказав він у Києві в четвер на інвестиційній конференції.

П.Порошенко підкреслив, що Рада НБУ має намір одержати максимальний консенсус під час обговорення підготовленої фахівцями Нацбанку концепції із правлінням НБУ, - повідомляє "Інтерфакс Україна".

За його словами, ключовим завданням цього документа є лібералізація валютного ринку і підвищення його прозорості.

"Щоб інвестор чітко уявляв механізм відкриття рахунків, у тому числі і за кордоном, механізми проведення капітальних операцій", - відзначив голова Ради НБУ.

За його словами, валютне законодавство вже істотно відстало від потреб економіки. Серед проблем, які необхідно вирішувати, П.Порошенко, зокрема, виділив створення механізму хеджування валютних ризиків