WSE веде переговори про покупку фондової біржі "Іннекс"

Середа, 25 червня 2008, 17:25

Варшавська фондова біржа (WSE) веде переговори з акціонерами ЗАТ "Фондова біржа "Іннекс" (Київ) про покупку цієї української біржі.

"Ми не виключаємо можливості нашої участі в цій біржі", - сказав президент WSE Людвік Соболевскі журналістам у Києві в середу.

За його словами, сторони перебувають на стадії переговорів. При цьому Соболевскі відзначив, що "Іннекс" на цей час є однією з найбільш перспективних українських бірж.

"Переговори ведуться, але проводять їх акціонери, тому не в компетенції біржі їх коментувати", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" на біржі "Іннекс".

На початку червня WSE заявила про плани стати акціонером однієї з українських фондових бірж. За словами члена ради директорів WSE Бєати Ярош, результати переговорів повинні бути відомі через два-три місяці.

Незважаючи на заявлені чотирма українськими біржами проекти по запуску нових торговельних систем, Варшавська біржа вважає перспективним мати власну біржу в Україні.

За даними ДККПФР, в Україні в цей час працюють дев'ять фондових бірж і одна торгово-інформаційна система, обсяг торгів яких в 2007 році склав 36,9 млрд грн.

Найбільшою біржею в Україні є ПФТС, на яку довелося 87,8% усього організованого ринку, тоді як частка біржі "Іннекс" дорівнює близько 3%.