Moody's погіршив прогноз рейтингів VAB Банку

Понеділок, 23 червня 2008, 12:22

Міжнародне рейтингове агентство Moody's погіршило з "позитивного" до "стабільного" прогноз довгострокових рейтингів В2 за депозитами у національній і іноземній валюті VAB Банку, що входить до групи великих.

Про це сказано в повідомленні Moody's, - повідомляють "Українські новини".

Агентство водночас підтвердило рейтинг фінансової стабільності VAB Банку на рівні E+ і короткострокові рейтинги Not Prime за депозитами у національній та іноземній валюті.

Moody's також підтвердило рейтинг VAB Банку за національною шкалою на рівні A1.ua.

Погіршення прогнозу рейтингу В2 VAB Банки агентство Moody's пояснює погіршенням показників прибутковості фінустанови за останній рік внаслідок значних видатків на розвиток роздрібної мережі, а також меншим, ніж очікувалося, прогресом у поліпшенні банком своїх ринкових позицій у ряді сегментів.

За класифікацією Moody's, цінні папери і емітенти, яким присвоєні рейтинги групи B, вважаються досить ризиковими для довгострокових інвестицій.

У травні 2007 року Moody's присвоїло VAB Банку рейтинг B2/NP за депозитами у національній валюті й довгостроковий рейтинг за національною шкалою А1.ua.

Рейтинги за депозитами в іноземній валюті B2/NP і рейтинг фінансової стабільності банку Е+ у травні 2007 агентством не переглядалися й залишилися незмінними.

Прогноз рейтингу Е+ тоді ж був установлений на рівні "стабільний", інших рейтингів банку - "позитивний".

Станом на 1 квітня 2008 чисті активи VAB Банку становили 6 534,5 млн. грн, кредитний портфель - 4 773,1 млн. грн, власний капітал - 711,7 млн. грн.

Січень-березень 2008 банк закінчив із чистим прибутком 0,357 млн. грн, за 2007 рік отримав прибуток 3,557 млн. грн.

VAB Банк зареєстрований у формі відкритого акціонерного товариства.

За даними міжнародного рейтингового агентства Fitch, у першому півріччі 2006 року 48,65% акцій ВАБанку купила голландська інвестиційна компанія TBIF, а ще 48,65% акцій банку контролюються російським підприємцем Сергієм Максимовим і членами його сім'ї.